blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG programalice
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
7
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
ProgramAlice



Comics salón / IstroCon 2017
pridal ProgramAlice 20.9. 2017 o 20:07



Comics salón / IstroCon 2017

Tentoraz sa článku o akcii Istrocon / Comics salón venujem ja. Bruce má iné povinnosti, a preto nie je v tak krátkom čase po akcii schopný vyprodukovať „skvost“ hodný verejnosti.   Priblížim Vám pre zmenu akciu mojimi očami.  Dúfam, že mi odpustíte, že nie som taká vtipná ako on. 

Akcia trvala tri dni – 15.9.-17.9.2017. Zúčastňujeme sa jej pravidelne, ale to už isto viete z našich predchádzajúcich blogov. Zostava bola stará dobrá klasika – Bruce, Sir Drako a ja Alica. Účasťou nás potešil aj užívateľ Danted, ktorý sa k nám pridal už 2x : )  Prvý raz to bolo túto jar na akcii  AnimeShow / GameExpo 2017. Užívateľ Kira a jeho otrokyňa mali na akciu  zbalené kufre už tri mesiace vopred, ale nakoniec sa akcie nezúčastnili. Pre nás veteránov to nebolo prekvapivé. Tento naozaj krátky čas mu nestačil nato, aby naonduloval Kefe (Paul Phoenix) vlasy,  a preto sme veľmi dobre vedeli, že Kira sa bál potupy v hre Tekken 7 pred verejnosťou.

Obrovská zaneprázdnenosť spôsobila aj ďalšiu zmenu. Cosplay sme boli schopní dotiahnuť do nositeľnej verzie iba ja a Sir Drako. Bruce a Danted išli za opice, teda za seba.

 

15.9.2017

V piatok sme dorazili na akciu čosi po 15:00. Vstupnú pásku sme si prevzali pri pultíku s názvom VIP. Na AnimeShow 2017 sme sa zúčastnili cosplay súťaže – nevyhrali sme, ale malo to na naše prekvapenie tú výhodu, že sme dostali na IstroCon / Comics salón 2017 vstupné zadarmo, čo nás veľmi moc potešilo. Keď ste si kupovali lístok na mieste – ako Danted – museli ste si odstáť asi pol hodinovú radu.

 Po vstupe do areálu sme si hneď všimli zmenu. Aj napriek tomu, že bol piatok, bolo tu už v tento deň viac návštevníkov ako kedykoľvek predtým. Podotýkam, že najviac nabitá je kvôli programu vždy sobota.

Priestory boli rozložené a upravené podobne ako na AnimeShow 2017, začo dávam pochvalu, pretože sa dalo dostať ku všetkému a vzhľadom na množstvo ľudí sa v rámci možností dalo aj normálne v priestoroch hýbať. Všetko malo svoje miesto.

Vo vonkajších priestoroch bola možnosť lukostreľby, vrhania nožom a ukážka sokoliarov.

V dolných priestoroch budovy sa nachádzali staré herné automaty, veľký Nintendo kútik s 3DS a Switch konzolami, PC kútik, PS4 kútik so sekciou VR. Stánok s filmovými a hernými predmetmi tu mali napríklad Progamingshop, Brloh, Nekonečno. Nechýbali ani tradičné stánky s vecami s anime tématikou.

Kútik tu mal aj samotný Sector. Za nás môžem povedať, že boli naozaj milí a ochotní. Sir Draka hravo zaučili ako sa pretĺcť životom v koži bezdomovca za čo majú našu obrovskú vďaku.

Okrem spomenutého sme dole mohli vidieť aj sushi stánok a novú atrakciu tetovanie hennou.

Horné priestory boli zamerané na retro hranie. Tradične sme tu našli kútik so spoločenskými hrami, prednáškové miestnosti. Novinkou bolo, že práve tu sa v uličkách zhromaždilo čo najviac umelecky nadaných ľudí, ktorí predávali svoje výtvory. Tie boli naozaj na profesionálnej úrovni.

V piatok sme sa zúčastnili súťaže v Tekken 7. Ja a Sir Drako sme sa nervovo zrútili a vypadli hneď v prvom súboji. Danted bol o čosi zdatnejší a skončil až v kole druhom. Bruce sa držal zubami nechtami a na naše prekvapenie sa prebojoval na tretie miesto. Hneď na to dostal od nás palicou po krížoch – čakali sme totiž, že bude prvý.

Veľa času sme strávili aj na PS4 VR. Táto vecička sa naozaj oplatí skúsiť. Ponor do hlbín mora Vám ukáže aký môže byť stret so žralokom a pokojná jazda autom sa v okamihu zmení na naháňačku, v ktorej každú chvíľu nabíjate zbraň a zbavujete sa nepriateľov akoby ste tam práve boli. Žraloka sa obával najmä Danted, ktorý sa ho snažil odplašiť kopaním nôh  - áno, vyzeralo to dosť komicky. Za spomenutie stojí aj nostalgické zahranie Crasha Bandicoota, ktorého si musím kúpiť, lebo Crash je proste Crash.

Večer ukončili Sir Drako, Bruce a Danted hraním spoločenských hier od ktorých sa ja dištancujem. Som totiž zástanca iba jednej čistej klasiky – Človeče, nehnevaj sa !

 

16.9.2017

Sobota sa niesla v duchu cosplay súťaže. Z pôvodne plánovaných šiestich členov Tekken 7 tímu sme zostali iba ja - cosplay Eliza a Sir Drako - cosplay Shaheen. Príprava bola ako vždy náročná – pílenie a sústruženie Vám niekoľko ráz vysvetlil Bruce, tak sa k tomu vracať nebudem. Pri príprave nastal zádrhel v mojich červených šošovkách do očí, ktoré som si nakoniec musela vybrať, pretože ani na 150ty pokus neprestali škriabať. Sir Drako si nalíčil svoju očnú linku, namaľoval fúze, nasadil arafatku a za pokriku Alahu daj vlahu sme sa vybrali na miesto konania.

Tu som sa hneď pristavila v stánku, kde šikovné dievčence maľovali s hennou. V piatok som si dohodla s nimi termín a ako sľúbili, v sobotu mi jedna z nich namaľovala na hruď a krk znaky podľa mojich cosplay požiadaviek. Musím jej dať veľkú pochvalu, pretože to bolo naozaj krásne a tetovačka (píšem 5 dní po akcii) ešte stále drží : )

Pobehali sme areál, fotili sa a postretávali známych. Celkom zaujímavý jav bolo vidieť,keď sa dievčatá tešili Bruceovi, ktorý mal oblečený kostým Noctisa z Final Fantasy XV, ale parochňu na hlave nemal – bral to ako civil a aj tak pozorným fanúšikom hernej série neunikol.

Bruce a Danted boli vyslaní na špeciálnu misiu – fotografovanie a natáčanie cosplayov, ktoré spracujú do videa pre 4everLoserGamers SK. Danému videu budeme v krátkom čase venovať samostatný blog.

Cosplayov bolo tento ročník hojne, takže je z čoho vyberať. Mnohé z nich boli naozaj výnimočné. Všetkých však jednoznačne najviac fascinoval cosplay predátora, ktorý vyzeral akoby práve vyskočil z filmového plátna. Pri pohľade na neho, vydávaní jeho klasických zvukov a otváraní jeho papule ste mali zimomriavky a v hlave myšlienku „utekaj a nezastavuj“ , lebo inak neprežiješ : ).

Cosplay súťaž začínala podľa programu o 17:00. Reálne sme na ňu pre časový sklz v zákulisí so Sir Drakom a ostatnými súťažiacimi čakali asi o hodinu a pol dlhšie. Pre mechúre niektorých účastníkov to nebola závideniahodná situácia, takže boli šťastní, keď sa to konečne začalo.

Všetky súťažiace kostýmy boli krásne a môžeme skonštatovať, že aj ich nositelia boli veľmi milí a priateľskí.

Naše poradové číslo bolo 27. Pre mňa ešte väčšie utrpenie čakať, keďže nenávidím pódiá, ale majster odvahy Sir Drako ma posmelil. Nasadila som si upírie zuby a vyrazili na stage. Vystúpenie sme podľa našich nacvičených plánov NEzvládli, ale zvládli sme ho v rámci improvizácie kvôli nepredvídaným okolnostiam – tréma a zábudlivosť v akcii na pódiu, samolietanie arafatiek, žmurkanie Sir Draka namaľovanými očami na dievčatá, vyletovanie zubov a podobne. Shaheen na konci predstavenia našťastie pre všetkých bombu neodpálil, a tak sme si mohli ísť akciu užívať ďalej.

Konečne nastal ten moment, kedy sa losovala tombola. Všetci sme mali nachystaný po jednom lístku, ale Sir Drako to poistil a kúpil si ich desať. Táto investícia sa mu čuduj sa svete naozaj vyplatila. Všetky ceny rozdané a ide sa losovať už len o tú poslednú – novučký notebook Dell. V tom počujeme ako Sir Drako kričí: „To je môj lístok! To je môj lístok!“ a hrdo kráča so šťastím v očiach na pódium po výhru. Stop ! Organizátor sa príjemným hlasom prihovoril ešte stále Shaheenovi, aby sa uistil, že tú bombu predsa len neodpáli. V tom začal losovať ešte ďalších ľudí. Všetkých dotyčných lístočky potom vhodil do jedného vrecka a z nich začal vyberať a rad radom si všetci okrem jedného sadli späť na svoje miesta s prázdnymi rukami. Sir Drako je povestný široko ďaleko svojim „šťastím“, a tak sme aj napriek veľkému držaniu palcov vedeli ako to asi dopadne. Vyhral veľké prd.

 

17.9.2017

Nedeľa mala oddychové tempo. Opätovne sme navštívili VR sekciu a zahrali pár hier. Zúčastnili sme sa turnaja v Mario kart, na čo musím povedať, že som sa prebojovala až do semifinále, tam ma však vyradili. Z nás štyroch som však bola jednoznačne najlepšia 😃

V nedeľu Bruce obdržal cenu z piatkového súboja Tekken 7 za tretie miesto. Jeho balíček obsahoval hru The Order 1886, kľúčenka, pero, šnúrky na telefón , USB kľúč  - všetko s logom PS od SONY a pekný koženkový náramok z hry Uncharted.

V tento deň sme potešili aj naše peňaženky. Kúpila som si štyri pop figúrky zo série Resident Evil. Po vačku sa pleskol aj Danted, ktorý si kúpil figúrku Kratosa z hry God of war a figúrku Predátora. Sir Drakovi sa ušiel náramok I love Japan a Bruceovi odznaky a plagát  Saitamu z anime One punch man.

Posledným bodom nášho programu bolo pozretie filmu Underworld 5.

Plný dobrých dojmov sme sa vybrali domov. Už teraz sa všetci tešíme na jarnú AnimeShow 2018. 

 

Na záver pridávam pár fotografií z akcie. Videá z cosplay súťaže a ostatných cosplayov budú uverejnené po spracovaní v ďalšom blogu.



Prístupov 11490
Kvalita článku
(100%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Animeshow 2019
[ 2.4.2019] (príspevkov 21)
COMICS SALÓN 2018
[ 1.10.2018] (príspevkov 86)
Animeshow 2018
[ 3.4.2018] (príspevkov 11)
VIECC 2017 / Vienna Comic Con 2017
[ 19.11.2017] (príspevkov 10)
4everLoserGamers - Comics salón / IstroC...
[ 26.9.2017] (príspevkov 0)
Comics salón / IstroCon 2017
[ 20.9.2017] (príspevkov 9)
Kresby 3
[ 17.11.2015] (príspevkov 48)
Benátky 2015
[ 13.5.2015] (príspevkov 1510)
Animeshow / Gameexpo 2015
[ 10.3.2015] (príspevkov 793)
Moje pokladíky
[ 25.1.2015] (príspevkov 1011)