blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG programalice
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
7
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
ProgramAlice



Animeshow 2018
pridal ProgramAlice 3.4. 2018 o 19:04



Animeshow 2018

Ako inak, aj tento rok sme sa v marci zúčastnili Animeshow v zložení Bruce, Sir Drako, Danted a ja. Bruce a ja sme sa dopravili autobusom. Sir Drako a Danted využili auto.

Ubytovanie bolo ako vždy, na tom istom mieste.  Čas nášho stretnutia v Bratislave bol presne dohodnutý, ale aj napriek tomu sme mali hneď na začiatku malý zádrhel. Danted, ktorý mal vyzdvihnúť Sir Draka u neho doma akosi z toľkého stresu na Sir Draka zabudol. Musel otočiť auto a vrátiť sa po neho – ešteže si spomenul skôr ako dorazil do Bratislavy.

Akcia prebiehala tradične už v piatok. Ako vždy sme ju strávili poobzeraním sa po festivale a hraním hier.

Sobota začala pre nás tento krát netradične. Nastala po niekoľkých rokoch zmena v kostýmoch. Nenachystali sme si nič. Chrípka, ktorá nás na niekoľko týždňov všetkých zložila spôsobila, že sme nemali čas pracovať na kostýmoch, aj napriek tomu, že materiál na ne sme už mali pripravený. Jediná vec, ktorú sme sa rozhodli učiniť bolo vytvorenie zombie masiek na tvár Sir Draka a Bruca. Trvalo mi to približne hodinu, potom si tvár ešte sami doladili ako chceli. Ja som so sebou nič moc neporobila - gate pulover, parochňa a vybavené.

Jediný, ktorý sa nevzdal bol Danted, ktorý sa rozhodol splniť to, čo pred pol rokom sľuboval – vytvoriť cosplay Pyramidhead zo Silent Hill. Neviem presne ako dlho na tom pracoval, ale kostým sa mu v celku pekne podaril. Osobne sa mi páčila hlavne tá pyramída na hlavu. Niektoré veci mu však nevychádzali podľa plánu a postretlo ho kostýmové nešťastie – na izbe sa mu napríklad zlomil meč, ktorý mu pomáhal Sir Drako zachraňovať rúčkou od vešiaka, leukoplastom, fáčom a tmelom. Tu musím spomenúť, že práve Sir Drako má schopnosti MacGyvera a vie vytvoriť bombu zo žuvačky alebo inak povedané vie aj z hovna upliesť bič. Situáciu teda zachránil. Danted si ešte stihol na izbe namaľovať zásteru čo mal okolo pása a bol vybavený. Čo mal pod zásterou sme nezisťovali.

Sobotná akcia sa niesla v duchu cosplay. Návštevníci sa fotili pri fotostene a učinili sme tak aj my. Zombie masky mali na naše prekvapenie úspech a veľa ľudí sa s nimi chcelo odfotiť. Rýchla zdravotná pomoc sa snažila Sir Drakove a Bruceove rany vyliečiť – neúspešne.

Zistili sme, že myšlienka zombie apokalypsy nebola až taký zlý nápad, pretože tu Jaro Slávik predstavil novú súčasť podujatia – Zombie run.  Ten sa bude konať od septembra. Bruce a Sir Drako sa Jara pokúšali nakaziť vírusom, takže uvidíme ako sa jeho podoba dovtedy vyvinie. Sir Drako si tu našiel aj zombie nevestu. Okrem nej splašil aj iné potenciálne nevesty, čoho svedkom môžete byť na priloženom krátkom videu.     

Dante na podujatí stratil hlavu  - doslova. Pyramidhead mal pohyb o niečo sťaženejší ako my, keďže priestory sú preplnené ľuďmi. Väčšinu času strávil vonku, kde sa mu pohybovalo lepšie. Vo vnútri si vždy našiel dobré miestečko na pózovanie. Ľudia si ho fotili, z čoho mal radosť a tešili sme sa z toho aj my. Celkovo sa mu kostým podaril. Bolo to 1 x , čo niečo také vytvoril, takže do budúcna sa bude ešte určite zlepšovať.

Už teraz máme všetci plány na kostými, ktoré chceme do septembra vytvoriť. Ak všetko pôjde ako má, zúčastníme sa opäť ako v minulých rokoch cosplay súťaže.

Tu musím spomenúť aj tohtoročnú cosplay súťaž, ktorá bola podľa mňa super. Kostýmy boli veľmi podarené. Za mňa dávam hlas Aquamanovi a jeho šarmantnej aqua-kočke, ktorej meno neviem ☺.

Karaoke dopadlo klasicky tak, že ste si mali chuť odrezať uši. Na druhej strane treba uznať, že účinkujúci majú bod za statočnosť postaviť sa na pódium a dajaký zvuk zo seba vydať, za čo im fandím.  

Večer po akcii sme v hoteli ešte pokračovali v party a rozbalili sme si zázračné fazuľky rôznych príchutí. Prišli sme na to, že Sir Drako obľubuje chuť a vôňu skazeného vajca a Dantemu chutia najmä smradľavé ponožky. Bruce mal šťastie a vyťahoval samé tutti-frutti. Neviem či si tie dobré cukríky nejako neoznačil, ale podozrievam ho z toho :D

Nedeľa sa niesla v duchu odchodu. Ja som ju presedela v sále sledovaním cosplay divadla a kpop predstavenia. Zbytok sa snažil popasovať v súboji Naruto, ale vymlátili ich hneď na začiatku - tak isto dopadol aj piatkový Tekken turnaj. Sklamane sme sa rozlúčili a odpochodovali domov.

V septembri sa vrátime na miesto.

 



Prístupov 10566
Kvalita článku
(100%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Animeshow 2019
[ 2.4.2019] (príspevkov 21)
COMICS SALÓN 2018
[ 1.10.2018] (príspevkov 86)
Animeshow 2018
[ 3.4.2018] (príspevkov 11)
VIECC 2017 / Vienna Comic Con 2017
[ 19.11.2017] (príspevkov 10)
4everLoserGamers - Comics salón / IstroC...
[ 26.9.2017] (príspevkov 0)
Comics salón / IstroCon 2017
[ 20.9.2017] (príspevkov 9)
Kresby 3
[ 17.11.2015] (príspevkov 48)
Benátky 2015
[ 13.5.2015] (príspevkov 1510)
Animeshow / Gameexpo 2015
[ 10.3.2015] (príspevkov 793)
Moje pokladíky
[ 25.1.2015] (príspevkov 1011)