blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG kralsamanov
ČLÁNKY
VIDEÁ
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
naruto uzumaky 007



jiraiya
pridal naruto uzumaky 007 28.2. 2009 o 14:51

Jiraiya

Upozorňujem, že tento článok môže obsahovať informácie či udalosti z deja.

Ako dieťa bol Jiraiya spolu s členmi jeho tímu (Tsunade a Orochimaruom) žiakom 3. Hokagea. Po tom, ako opustil Tretieho opateru, Jiraiya cestoval po svete a objavil sídlo ropúch, miesto, s ktorým bol spriaznený. V tomto čase Jiraiya počul predpoveď týkajúcu sa jeho a jeho študentov, ktorá hovorila, že to bude on, kto rozhodne o osude sveta. Po tom, čo sa vrátil do Konohy (Listovej dediny), bol on a bývalí členovia jeho tímu Tsunade a Orochimaru donútení bojovat proti Tanzovi (1. Hokage), čo bol výsledok vtedajšej vojny.

 

Keď dokázali prežiť a oporovať jeho útokom, Tanzo ich odmenil titulmi “Traja legendárni ninjovia” (Densetsu no Sannin), čo potvrdilo ich reputáciu ako najsilnejších ninjov v dedine. Keď boj skončil, Jiraiya sa ujal troch sirôt z Amegakure (Dažďovej dediny) - Konana, Yahika a Nagata. Behom času strávenými s nimi zistil, že Nagato má zvláštny dar - Rinnegan. Naučil ich nejaké ninjustu (ninja techniky), aby si mohli splniť vlastné ciele a potom ich opustil. Behom času si myslel, že zahynuli.

Keď sa Jiraiya stal Joninom a bol schopný veliť vlastnému tímu, stal sa učiteľom Minata Namikaze a dvoch neznámych ninjov. Roky na to, keď Orochimaru zradil Konohu a ušiel, ho Jiraiya dobehol a pokúsil sa ho prehovoriť, aby sa vrátil. Orochimaru odmietol a zaútočil naňho, čím sa od Konohy odlúčil navždy. Jiraiya sa cítil zodpovedný za Orochimaruov útek, a tak opustil Konohu, aby mohol sledovať jeho kroky a tiež kroky organizácie, do ktorej Orochimaru vstúpil - Akatsuki. Kvôli tomuto Jiraiya nemohol splniť vôľu Tretieho Hokage, aby sa stal novým Hokageom, pretože považoval dolapenie Orochimarua za dôležitejšie.

Nejaký čas po tom, čo opustil dedinu, sa Jiraiya stal populárnym autorom kníh pre dospelých, ktorých oddaným fanúšikom je napríklad Hatake Kakashi. Keď sa vrátil do Konohy, stal sa Jiraiya Narutovým učiteľom a neskôr, po tom ako Sasuke utiekol, spolu opustili dedinu a cestovali po svete, kvôli Narutovmu tréningu.

Jiraiya je známy ako “žabí mudrc” (Gama Sennin). Je povestný svojou perverznosťou. Niektorí ľudia hovoria, že sa naňho Naruto stále viac a viac podobá. Minato Jiraiyovi povedal, ako spraviť Rasengan a ten ho vylepšil na Super Veľký Guľový Rasengan (Chou Oodama Rasengan), pričom si myslí, že jeho kapacita je stále neznáma. Jiraiya naučil Rasengan aj Naruta. Avšak, Jiraiya nie je skúsený v genjustu, takže tento Rasengan nikdy nemohol úspešne využiť v boji.

Základné informácie:

  • Pozícia: Sannin
  • Vek: 50 - 51; Shippuuden – 53
  • Učiteľ: 3. Hokage
  • Tím: Tím Sarutobi (3. Hokage, Orochimaru, Jiraiya, Tsunade); Tím Jiraiya (Jiraiya, Minato Namikaze, Pein (Nagato), Konan)



Prístupov 1165
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
naruto parody
[ 20.4.2009] (príspevkov 0)
kung fu panda
[ 3.3.2009] (príspevkov 0)
uzumaki naruto
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
sasuke
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
tsunade
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
jiraiya
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
kakashi
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
sakura
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
shikamaru
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
namikaze
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)